در ابتدا می خواهیم بدانیم که لوله گالوانیزه چیست .لوله گالوانیزه آهنی است که توسط روی پوشانده شده است. در این روش حتی اگر پوشش آهنی شکسته شود آهن زنگ نخواهد زد.در واقع با به کارگیری این روش نوع واکنش پیلی اکتروشیمیایی بین آهن و روی رخ خواهد داد که در این بین عملکرد روی به صورت قطب منفی و آهن به صورت قطب مثبت می باشد.روی به دلیل اینکه از نظر شیمیایی از آهن فعال تر می باشد و دارای پتانسیل احیای کم تری نسبت به آهن است اکسید می شود، که در حقیقت پتانسیل اکسید بیشتری دارد. تمام این موارد می تواند بر روی وزن لوله های گالوانیزه تاثیر بگذارد و در پی آن بر روی قیمت لوله و اتصالات نیز موثر است.
در این مطلب با چه مواردی آشنا می شویم ؟
قبل از اینکه در رابطه با وزن لوله های گالوانیزه صحبت کنیم بهتر است کمی در رابطه با خود لوله و همچنین کاربرد لوله ها اطلاعاتی را بدست آوریم تا در هنگام خرید لوله و اتصالات این موارد را بدانیم.. تعریف لوله های گالوانیزه را می توان این چنین بیان کرد که در صنعت آهن آلات بر روی فلزات که نسبت به خوردگی فلزات آسیب پذیر هستند، پوششی از فلز روی را قرار می دهند که این پوشش برای حفاظت از فلز در مقابل خوردگی و آسیب پذیری می باشد و این عمل توسط گالوانیزاسیون انجام می شود. پوشش قرار داه شده درعمل گالوانیزه کردن شامل یک لایه از فلز روی و ترکیباتی از آهن است.
در رابطه با لوله های فولادی نیز برای محافظت از لوله ها در برابر خوردگی و آسیب پذیری پوششی از فلز روی بر روی آن قرار می دهند که به آنها لوله گالوانیزه گفته می شود. عموما طول لوله گالوانیزه حدود 6 متر است و اتصالات لوله گالوانیزه برشن، کمربند و قفل می باشند. ضریب هیزم ویلیام این محصول بر حسب اینچ محاسبه می شود. همچنین لوله گالوانیزه توسط دنده پیچ ها به همدیگر وصل می شود و به وسیله مواد مناسب آب بندی می شوند. به طور کلی دو نوع لوله گالوانیزه وجود دارد که شامل لوله گالوانیزه آهنی و لوله گالوانیزه فولادی می باشد.
می توان گفت که پس از انتخاب نوع لوله وزن لوله های گالوانیزه از مهمترین مسائلی است که باید به آن دقت کرد. بنابر این پس از گزینش نوع مقطع مورد نظرتان با یک فرمول بسیار راحت که در ادامه به شما آموزش می دهیم می توانید وزن مقاطع را به راحتی بدست آورید. البته “وزن لوله های گالوانیزه” و سایزهای مختلف این لوله ها با توجه به نوع آن مختلف می شود. که در ادامه روش محاسبه آن را به شما آموزش میدهیم.
فرمول هر متر از وزن لوله های گالوانیزه به این صورت است:
ضخامت*قطر بیرونی*۱۶۶*قطر خارجی*۳٫۱۴*۷.۸۵ /۱۰۰۰
خارجی+۲/قطرداخلی*۳٫۱۴*۶*۷٫۸۶*۱۰۰۰/ضخامت
یکی از نکاتی که در زمان خرید لوله و اتصالات در قیمت لوله و اتصالات موثر است، وزن لوله های گالوانیزه است. به طور کلی به دلیل اینکه در این لوله ها از فولاد استفاده شده است، وزن لوله های گالوانیزه از دیگر لوله ها بیشتر است و این موضوع می تواند بر قیمت تمام شده این محصول اثر بگذارد و از قیمت لوله های دیگر مثل قیمت لوله پلیکا بیشتر باشد.
از لوله گالوانیزه در صنعت بسیار استفاده می شود. لوله های گالوانیزه از نوع لوله های درزدار هستند. معمولا طول لوله های گالوانیزه حدود 6 متر است و قطر لوله بین 1 تا 8 اینچ متغیر می باشد. لوله های گالوانیزه از جنس آهن سفید نورد یا فولادی نرم است. از مهمترین ویژگی لوله های گالوانیزه به این موارد می توان اشاره کرد:
می توان گفت که بیشترین کاربرد لوله های گالوانیزه برای انتقال آب و گاز است. از مهمترین کاربردهای لوله های گالوانیزه به این موارد می توان اشاره کرد:
“انواع لوله گالوانیزه” بر اساس روش تولید می توان گفت که بر دو دسته تقسیم می شوند. لوله گالوانیزه سرد و لوله گالوانیزه گرم. در روش گالوانیزاسیون سد، نمک روی داخل یک محلول آبی، الکترولیز شده و سپس محصول تولید می شود. این لوله ها در دمای پایین آبکاری و گالوانیزه شده و یک روکش روی، سطح آنها را می پوشاند. در این روش، ظاهر لوله های گالوانیزه سرد، براق و یکنواخت است. به دلیل سطحی بودن پوشش، در صورت ایجاد خراش عمیق بر روی سطح این لوله ها، لایه های زیرین آن دچار اکسیداسیون می شود. و همین فرایند سبب می شود که عمر لوله کاهش یابد.
به طور کلی این روش گالوانیزاسیون لوله ها، از استحکام زیادی برخوردار نیست. یعنی حتی با کشیدن یک شیء فلزی روی سطح لوله، روکش آن خراش برمی دارد و ضربه می بیند. از این روش گالوانیزاسیون بیشتر در صنایع ساخت خودرو، پیچ و مهره، قطعه سازی و پوشش دهی فلزاتی که مصارف بهداشتی دارند استفاده می شود.
اما در رابطه با لوله های گالوانیزه گرم باید گفت که این فرایند در دمای بالا صورت می گیرد، به این صورت که مولکول های آهن و فلز روی، با هم درگیر شده و فلز روی به داخل آهن نفوذ می کند. به همین دلیل میزان محافظت و عمر مفید لوله های گالوانیزه ی گرم بیشتر از نوع سرد می باشد. عمر این لوله ها بین 25 تا 30 سال است. ضخامت لایه ی گالوانیزه در این روش بین 40 تا 120 میکرون است و ظاهر آن مات و کدر و به رنگ طوسی است و سطح یکنواختی دارد. از این لوله ها در مصارفی مانند دکل های مخابراتی، گارد ریل جاده ها، لوله های آب ضخامت بالا، دکل های فشار قوی برق و تیرهای برق به کار می رود.
این مطلب رو به اشتراک بگذار...
انواع لوله و اتصالات با بهترین کیفیت و قیمت مناسب
تولید انواع لوله و اتصالات با بهترین کیفیت و قیمت مناسب
دسترسی سریع
انرژی گرفته با ❤️ از تیم طراحی سایت و سئو سایت تابان شهر