بررسی 5 تا از تفاوت های لوله سبز و سفید و معرفی آن ها

در این مقاله می خواهیم به تفاوت های لوله سبز و سفید در صنعت لوله کشی بپردازیم. دو نوع از لوله های پلیمری که طرفداران بسیاری در دنیا پیدا کرده اند و در خیلی از صنایع مورد استفاده قرار می گیرند. با وجود اینکه این دو لوله هر دو از پلیمر هستند و شباهت بسیاری هم به یکدیگر دارند، اما یکسری تفاوت های ریز در بین آن ها وجود دارد که ممکن است فقط افراد متخصص در این زمینه آن را بدانند. حال ما قرار است تفاوت های لوله سبز و سفید را بررسی کنیم و دریابیم که اصلا ماهیت هرکدام از این لوله ها چیست و چه مزایایی دارند. در نهایت هم می خواهیم این موضوع را بررسی کنیم که این لوله ها از چه نظر هایی با یکدیگر متفاوت هستند و چرا معمولا آن ها را با یکدیگر مقایسه می کنند. در این مقاله با ما همراه باشید.

سیستم لوله کشی در صنایع مختلف مانند ساختمان سازی و آب فاضلاب، یکی از مهمترین موارد به شمار می رود. مسلما یکی از موارد مهمی که لوله باید از آن برخوردار باشد هم طول عمر مفید بالا و عملکرد مناسب است. در طول سال ها صنایع مختلف تلاش کرده اند که از لوله هایی استفاده کنند که کمتر نشتی داشته باشند و طول عمر بیشتری هم داشته باشند. لوله سبز و سفید هم دو نوع از لوله های پلیمری نسل جدید هستند که با عملکرد مناسب توانسته اند در بین صنعت گران جایگاه خاصی پیدا کنند. اما ما در این مقاله می خواهیم به تفاوت های لوله سبز و سفید بپردازیم و برای فهمیدن تفاوت آن ها هم بهتر است اول با هرکدام به صورت جداگانه آشنا شوید. شناخت لوله سبز و سفید می تواند به ما کمک کند که تفاوت های لوله سبز و سفید را بهتر درک کنیم.

این لوله ها با این که با هم تفاوت دارند اما از نظر قیمتی خیلی باهم  تفاوت ندارند، به عنوان مثال قیمت لوله پلیکا که جزو لوله های سفید است را می توانید ببینید.

معرفی لوله سبز

با به کار بردن فناوری در تولید لوله های مقاوم در برابر رطوبت و زنگ زدگی، لوله های پلی پروپلین که به آن ها لوله سبز هم می گویند، به عنوان یک جایگزین مناسب برای انواع لوله های فلزی تولید و ارائه شده اند. به این خاطر هم به این لوله ها لوله سبز می گویند که تولید اولین لوله پلیمری توسط شرکت Green Pipe انجام شده است که هم رنگ سبز در اسم این شرکت نمایان است و هم این را در رنگ لوله ها هم می توانستیم ببینیم. پلی پروپلین، یک ماده اولیه برای تولید لوله و اتصالات پلیمری است که بشود مقاومت در برابر خوردگی و پوسیدگی را در آن ها افزایش داد. 

این موارد و مواردی که در ادامه معرفی می کنیم، مسائلی هستند که بهتر است قبل از خرید لوله و اتصالات  به آن توجه کنید و با آن ها آشنایی داشته باشید.

معرفی لوله سفید

حال که با لوله سبز آشنا شدید برای درک بهتر تفاوت های لوله سبز و سفید باید با لوله سفید هم آشنا شویم که با استفاده از موارد پلیمری تولید می شوند. در واقع می شود گفت این لوله های سفید نوعی از لوله های سبز هستند که جایگزین مناسبی برای لوله های گالوانیزه، فولادی و مسی به شمار می روند.

یکی از ویژگی های خاص لوله های سفید که موجب برتری آن ها شده است این است که در برابر فشار و دماهای بین 20 تا 85 درجه سانتی گراد مقاومت بسیار بالایی نشان می دهند و به همین دلیل هم در سیستم های گرمایشی، کولر های آبی و رادیاتور ها مورد استفاده قرار می گیرند. در خصوص قیمت هم به طور کلی هرچه قدر کیفیت لوله و اتصالات بالا تر باشد، قیمت لوله و اتصالات  سفید نیز بالا تر می رود.

معرفی لوله سفید

تفات های لوله سبز و سفید از نظر ویژگی های آن ها

فرایند ساخت لوله سبز و سفید با هم متفاوت است و این یکی از عمده ترین تفاوت های لوله سبز و سفید محسوب می شود. همین موضوع باعث شده است که این لوله ها هرکدام ویژگی های خاصی داشته باشند که در ادامه به آن ها می پردازیم.

تفاوت در جنس

هر دو این لوله ها از مواد پلیمری ای به نام پلی پروپلین تولید شده اند با این تفاوت که در ابتدای تولید، تمام لوله ها به رنگ سبز می باشند و به دلیل اینکه سیالات را بد بو و بد طعم می کنند، تصمیم گرفته شد که یکسری از این لوله ها با ایجاد یکسری تغییر به رنگ سفید دربیاید.

مقاومت شیمیایی

هر دو این لوله ها در آن ها مواد پلیمری به کار رفته است و به همین خاطر است که مقاومت خوبی در برابر محیط های اسیدی و بازی دارند. همچنین عدم رسوب پذیری هر دو این لوله ها باعث می شود که در هنگام عبور آب این لوله ها جلبک نبندند.

مقاومت شیمیایی

تفاوت در محل نصب

لوله های سفید بیشتر در محل های در معرض نور و گرمای مستقیم یا غیر مستقیم خورشید نصب می شود. در حالی که لوله سبز اغلب برای مکان های زیر سطح و دور از نور خورشید به کار برده می شود.

تفاوت در گستره تحمل دمایی

میزان تحمل دمای لوله های سفید بین 20 تا 85 درجه سانتی گراد است که نشان می دهد لوله های سفید در برابر گرما مقاومت خوبی از خودشان نشان می دهند.  این لوله ها در این دما ها می توانند به ترتیب تا 20 و 10 واحد فشار را تحمل کنند و نشان می دهد که لوله های سفید در برابر لوله های سبز که از مقاومت کمتری در برابر حرارت نشان می دهند، کاربردی تر است.  لوله های سبز در دماهای بالا ممکن است دچار تغییر شکل شوند.

تفاوت در کاربرد

لوله های سفید بیشتر در مواردی مانند سیستم لوله کشی ذخیره و تصفیه آب، لوله کشی ساختمان، هتل ها، بیمارستان، شبکه آب رسانی شهری و آبیاری تحت فشار، کشاورزی، سیستم تهویه، لوله کشی سیستم های سرمایشی و گرمایشی ساختمان و محیط های اسیدی و بازی مورد استفاده قرار می گیرند. در حالی که تفاوت لوله های سبز با سفید در انواع سازه های ساختمانی، لوله کشی های حرارتی ساختمان، صنایع غذایی، خطوط هوای متراکم، صنعت کشتی سازی، لوله کشی های فاضلاب و … مورد استفاده قرار می گیرند.

نتیجه گیری

می توان گفت که تفاوت های لوله سبز و سفید چندان هم زیاد و چشمگیر نیستند اما می شود دید که هرکدام از آن ها استفاده خاص خودشان را دارند و یکسری ویژگی های کوچک متفاوت در ساختارشان دارند که آن ها را از یکدیگر متمایز می کند. اما می توان گفت هر دو این لوله ها جایگزین خوبی برای لوله های سنتی به شمار می روند.